Brouwmeester

NEERLANDS BIER,
DOOR EEN BELG GEBROUWEN…

Sam de Bolle

HO(O)P DOET LEVEN!

Met veel plezier brouw ik eigenwijs mijn bier,
dit doen ze niet in de hemel,
daarom brouw ik het hier!

Hoop doet leven maar zonder bier geen plezier!
Proost!

Sam De Bolle is bekend in de horecawereld als baradviseur en heeft een eigen bedrijf, Sam`s Group Bar Projects. Met zijn bedrijf ontwikkeld hij innoverende concepten voor de horeca, de corebusiness zijn het adviseren en ontwerpen van efficiënte technische barinrichtingen, het opvolgen van het project en de productie volledig rvs maatwerk.

Sam is in België geboren, als het ware in de horeca, heeft hotelschool gevolgd in Wemmel (Brussel) voor culinair kok en is daarna in de barwereld verzeild geraakt, heeft internationaal verschillende horecazaken helpen opstarten en trainingen verzorgt en in 1996 in Nederland neergestreken. Een jaar later heeft hij zijn bedrijf opgestart.

Sam heeft altijd al een passie gehad voor al wat lekker is die op een ambachtelijke manier wordt gemaakt, zo ook voor speciaalbieren.

In ’99 had hij al plannen voor een brouwerijcafé in Almere maar kreeg hiervoor weinig of geen medewerking van de gemeente, in deze periode was dit nog een ongebruikelijke formule en vreemd voor een gemeentelijke instantie! Na lange tijd heeft hij deze plannen maar even weggelegd.

De jaren erop volgde hij nauwlettend de ontwikkelingen van ‘craftbrewing’ in de V.S. van waar het overwaaide naar de U.K. en vervolgens naar Nederland. Dat vond hij als Belg een fijne ontwikkeling dat Nederland aan de speciaalbieren ging!

Het kriebelde bij hem weer lichtjes om weer wat te gaan brouwen en in 2014 zette hij een brouwlab op om mooie brouwrecepten te ontwikkelen. Zijn overbuurman Henk Schoute wist hij te besmetten met zijn enthousiasme over het bierbrouwen, zo werd de naam ‘Bolschout’ geboren!

Begonnen met een 50L. Speidel Braumeister en 3 rvs CCT tanks ingebouwd in klimaatkasten. Onze bieren werden door vrienden geproefd en volop enthousiast ontvangen en algauw ontstond er een snelgroeiende vraag dat er besloten werd commercieel te gaan.

Eind november 2014 was het dan officieel met het verkrijgen van onze accijnsvergunning. Na een jaar huurbrouwen voor de grotere vraag te kunnen voldoen besloot Sam begin 2017 de stap te zetten voor een grotere brouwerij met een brouwcapaciteit van 12 Hl. per batch.

Internationaal zijn de bieren van Bolschout niet onopgemerkt gebleven! Zo werden enkele bieren bekroond met medailles.

GOUD voor Bolschout BLOND in Frankfurt 2018

ZILVER voor Bolschout BLOND in Lyon 2018

GOUD voor Bolschout HOPVOL in Frankfurt 2018

GOUD voor Bolschout STER in Frankfurt 2018

BRONS voor Bolschout STER in London 2019

Privacy verklaring
CookiebeleidContact
cart